Cum ne putem îmbrăca bine cu bani puțini. Mariana Romanică: „Degeaba cumperi haine, dacă nu le amortizezi”
Data publicării:
Mariana Romanică, consultant de imagine, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum ne putem îmbrăca bine, cu bani puțini. 

Mariana Romanică, consultant de imagine, a fost invitata Andreei Cercel, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a vorbit despre tendințele anului 2024, dar și despre cum putem să arătăm bine, cu bani puțini. 

Cum ne putem îmbrăca bine cu bani puțini

Mariana Romanică susține că este important ca toată lumea să știe să-și calculeze bugetul și să-și aloce timp pentru acest lucru. Totodată, specialista a precizat că trebuie să ținem cont de culoarea care ni se potrivește, de forma corpului, dar și stilul vestimentar. 

„Bineînțeles că ne putem îmbrăca cu bani mai puțini. Recomandarea mea, pentru toată lumea, este să-și calculeze bugetul, pentru a-și cumpăra hainele și să-și aloce timp pentru o mică introspecție și o cunoaștere de sine. Degeaba cumperi haine, dacă nu le amortizezi. Noi avem dulapul plin, dar nimic de îmbrăcat și tot timpul cumpărăm o piesă sau o ținută pe care nu o mai utilizăm cu celelalte lucruri de acasă. Dar, dacă fiecare femeie și-ar cunoaște adn-ul stilistic, așa cum îl numesc eu, culorile potrivite, forma corpului și stilul vestimentar, ar putea să își selecteze toate alegerile, toate hainele, în funcție de aceste trei variabile, culori, croi și stil, iar în felul acesta, toate hainele se potrivesc între ele, toate hainele îți vin bine și toate hainele te reprezintă, îți vine să le porți, te bucuri de ele”, ne-a spus Mariana Romanică, consultant de imagine.

Citește și: Cum alegi accesoriile potrivite. Florin Burescu, secretele unei ținute impecabile. Evenimentul unde nu ai voie să greșești niciodată

Cele mai frecvente greșeli vestimentare. Designerul Iselin Dimitri ne învață cum să le evităm: „Acest lucru îl putem corecta foarte ușor”

Cum te îmbraci în 2024, pentru a fi în pas cu moda

Mariana Romanică ne-a vorbit și despre tendințele anului 2024. 

„2024 deja prezintă microtrenduri, sunt trenduri care funcționează pentru o perioadă scurtă de timp. În timp ce vorbim, aceste microtrenduri chiar se schimbă și ele sunt cumva accelerate de creatorii de conținut. Trendul cel mai mare în momentul de față este un aspect de soție a celor din mafia siciliană, ca să zicem așa, cu haine negre, dresuri negre, puțin sexy, ochelari mari și haină e blană, multe bijuterii de aur veritabile și cu valoarea sentimentală, un pic dusă în zona glamour chiar și în miezul zilei. Trendul este cumva și în ideea de sustenabilitate, de a scoate de la naftalină haina de blană a mamei, iar pe lângă asta avem și trendurile mari ale sezonului care urmează.”, a declarat Mariana Romanică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Vezi și: Ce facem cu hainele pe care nu le-am mai purtat de mult timp. Florin Burescu: „Ajungi să ai un dressing dezordonat, inutil”

Culoarea „vedetă” a anului 2024

„Ca în fiecare an, avem și o culoare vedetă, care acum este Peach Fuzz, o nuanță de piersică- somon, o culoare caldă și deschisă. Toată lumea e contrariată de această alegere, pentru că este o culoare care nu se potrivește atâtor tipologii cromatice, se potrivește la mai puține persoane, celor care au trăsături calde, piele deschisă, ochii verzi, ei sunt excepția.”, a continuat specialista.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel