Florin Piersic, confesiuni dureroase după moartea lui Gabriel Cotabiță: „Vei continua să trăiești în inima mea”
O pâine învechită își recapătă caracteristicile de prospețime dacă e încălzită. O spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj:
”#Știați că
Prin încălzirea unei pâini învechite aceasta își recapătă caracteristicile de prospețime? Încălzirea amidonului provoacă trecerea moleculelor de amidon din formă cristalizată în formă de gel. În realitate, atunci când pâinea se învechește de fapt are loc cristalizarea moleculelor de amidon, iar prin încălzire amidonul va trece în formă de gel și pâinea își va recăpăta caracteristicile de prospețime”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: pâine proaspata veche
Daniela Simulescu a dezvăluit...