Sfaturi pentru un machiaj de vară impecabil. Make-up artist: Nimeni nu-și dorește un ten prea încărcat
Data actualizării:
Data publicării:
Machiajul reprezintă principala preocupare a femeilor, iar Mădălina Stănculescu, make-up artist, a dezvăluit în exclusivitate pentru Spectacola cum trebuie să arate acesta, pentru a nu da greș.

Vara reprezintă o provocare pentru femei, din toate punctele de vedere. Acestea își doresc să aibă în anotimpul cald cele mai în trend haine, cea mai de invidiat siluetă, dar, nu în ultimul rând, cel mai reușit make-up. Și, acesta din urmă le poate da bătăi de cap uneori doamnelor, care fie nu aleg produsele potrivite, fie obțin aspectul de "prea mult". În acest sens, Mădălina Stănculescu, make-up artist, a oferit în exclusivitate pentru Spectacola câteva sfaturi prețioase pentru cum trebuie să arate machiajul din sezonul cald.

"În primul rând, machiajul de vară trebuie să te lase să respiri. Nimeni nu-și dorește un ten prea încărcat, mai ales când căldura de afară topește tot, inclusiv make-up-ul. Folosim un fond de ten lejer, poate chiar un bb-cream sau cc, în funcție de necesitatea fiecărui ten. Vrem să arate îngrijit, fresh, nu încărcat. Pentru pleoape, vara ne oferă șansa de a ne juca, festivalurile sunt un prilej bun de a ieși din zona de confort și de a încerca ceva fun. În vara 2022 se poartă culorile stridente, iar pentru cineva mai extravagant sau care vrea să atragă toată atenția, lucrul ăsta e un mare plus. Poți pune o culoare aprinsă pe pleoape, un roz fucsia, portocaliu, mov, aplici mascara, puțin blush și un gloss pe buze și ieși sigur din anonimat. Pentru fetele puțin mai clasice, mai temperate, orice nuanță de nude deschis va lumina tenul și va da senzația de no make-up, la care toată lumea râvnește.", a declarat Mădălina Stănculescu, make-up artist, în exclusivitate pentru Spectacola.

Ce tipuri de produse trebuie să folosim vara

Și dacă multe doamne se întreabă dacă vara trebuie să folosească alte tipuri de produse, decât în restul anului, răspunsul este da.

"Există produse speciale pentru machiajul de vară, dacă ne dorim rezistență îndelungată. Un mascara waterproof și un fond de ten rezistent la apă ne scapă de orice grijă, în cazul în care plănuim să ajungem la o petrecere la piscină. Durabilitatea make-up-ului trebuie să fie ultima grija.", ne-a mărturisit aceasta.

Cum alegem fondul de ten vara

"Fondul de ten perfect este în funcție de necesitate. Tenul e diferit, astfel și nevoile noastre sunt diferite. Singura regulă aplicabilă tuturor tipurilor de ten este spf-ul, care nu trebuie să lipsească din rutina noastră zilnică, mai ales în perioada verii. Există fonduri de ten cu factor de protecție 15,20  dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie folosim crema cu spf, indicat at fi chiar spf 50.  Odată aplicat spf-ul, pasul următor este alegerea fondului de ten. Pentru un ten mixt spre gras este nevoie de un fond de ten mat, aplicat în strat subțire, astfel evităm încărcarea tenului și luciul inestetic. În schimb, tenul uscat are nevoie de un fond de ten hidratant, pentru a evita senzația de strângere cu care se confruntă persoanele cu un astfel de ten și pentru a da acel aspect glowy.", a continuat specialista.

Tips & Tricks pentru un make-up reușit

Make-up artista atrage atenția și asupra culorii de ruj pe care trebuie să o folosești în sezonul cald. Dacă la ochi optăm pentru culori cât mai stridente, la buze situația se schimbă.

"Pentru alegerea rujului aș merge mai degrabă pe o variantă de nude, un contur de buze perfect realizat sau un simplu gloss va contura look-ul și va da senzația de buze pline.

Ca tips and tricks aș spune așa- folosește mai puțin produs pentru senzația de prospețime, astfel porii nu sunt încărcați, evită strângerea machiajului, iar look-ul final este cel dorit.", a mai spus Mădălina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: 2022  culori  machiaj  make up  tendinte  vara 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel