Sunt permise fructele de mare în post? Explicația părintelui Vasile Ioana: „Sunt preoți care spun că nu ai voie, e opinia lor”
Data publicării:
Părintele Vasile Ioana a dezvăluit dacă ai sau nu voie să consumi fructe de mare în perioada de post.

Extrem de multe persoane s-uu întrebat de-a lungul timpului dacă fructele de mare sunt permise în post, cu atât mai mult în Postul Paștelui, care este cunoscut a fi cel mai greu din an. Părerile cu privire la acest subiect au fost întotdeauna unele extrem de împărțite, iar pentru a pune capăt curiozităților, Părintele Vasile Ioana a dezvăluit care este adevărul.

„Eu am fost în muntele Athos și în Postul Mare am mâncat fructe de mare. Risotto cu calamari și cu tot felul de fructe de mare care nu au sânge. În momentul în care tu mănânci în muntele Athos, acum n-o să fiu eu mai bun ca cei de acolo, dacă acolo mi s-au dat creveți mici și am mâncat cu smerenie la masă cu acei călugări. Eu mănânc fructe de mare, ideea este că sunt preoți care spun că nu ai voie să mănânci fructe de mare, e opinia lor, însă nu există nicio reglementare care să interzică. Ideea este că aici este un aspect.

Dacă eu țin post și intru într-o stare anume, dar în momentul în care mergi și mănânci homar, creveții aceia mari cu sos cu ulei de măsline și lămâie și toate papilele tale sunt într-un dans acolo, atunci nu mai e post și atunci mă feresc de asta, pentru că postul e despre înfrânarea poftelor”, a declarat Părintele Vasile Ioana în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.

Citește și: Cum se ține corect Postul Paștelui. Greșelile pe care trebuie să le eviți. Părintele Vasile Ioana: „Mulți cedează, dar e posibil”

Despre ce este, de fapt, postul

Perioada de post este despre a nu-ți satisface toate gusturile și de a nu consuma toate preparatele și băuturile pe care le îndrăgești, spune preotul. Astfel, chiar dacă fructele de mare sunt permise, în momentul în care alegi să le savurezi cu poftă, ai căzut în păcat. 

„Am o fată care iubește o băutură carbogazoasă, dar în post spune că renunță la ea, pentru că nu vrea să aibă satisfacția aia. Este despre a nu te răsfăța prea mult, ca să trăiești mai auster. Iisus a postit 40 de zile, de asta postim și noi. La Iisus sunt trei categorii de ispite, cea cu mâncarea, el nu a mâncat deloc, a ținut doar post cu apă. Postul nu se numește „Mare” pentru că e lung, ci pentru că e important. Degeaba ții post, dacă nu te spovedești și nu te împărtășești.”, a continuat părintele.

VEZI și: Cea mai simplă rugăciune pe care trebuie să o rostești mereu. Părintele Vasile Ioana: „Eu o spun când mi-e greu”

Cum ne influențează consumul de vegetale

Postul nu este o perioadă prielnică doar pentru suflet, ci și pentru trup, care are extrem de mult de câștigat de pe urma alimentelor pe care le primește în aceste 40 de zile sfinte. 

„Consumul de legume și fructe măsurat îl ajută pe om să se ilumineze, pentru că ne influențează ce mâncăm. Când mănânci porc, ești și tu puțin porc într-o măsură mică, dar ești. Se transferă în noi, se metabolizează totul.”, mai spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: Pro TV

Vali Vijelie, prima reacție după ce a înșelat-o pe Carmen Rusu. Cine e bruneta cu care a fost fotografiat: „Soția e supărată rău pe mine”




Horoscop, joi, 9 mai 2024. Avertizări pentru mai multe zodii

Previziunile astrale pentru ziua de joi, 9 mai.

pixel