Trucurile care te ajută să păstrezi florile cât mai mult timp în vază. O să te bucuri mai mult de frumusețea lor
Data actualizării:
Data publicării:
Un buchet de flori proaspete poate fi un lucru special, dar trecător. Deși există lucruri pe care le puteți face pentru ca florile să dureze mai mult timp, un aranjament proaspăt va rezista de obicei doar între șapte și zece zile. 

Florile proaspete au ceva aparte. Fie că ați primit un buchet de la o persoană dragă, fie că v-ați cumpărat câteva flori pentru dumneavoastră, prezența florilor proaspete în casă sau la birou vă poate stimula instantaneu starea de spirit. Din această cauză - și având în vedere că buchetele proaspete nu sunt întotdeauna ieftine - este util să știți cum să faceți ca florile să dureze mai mult timp. Din fericire pentru noi, există câteva sfaturi și trucuri pentru a prelungi durata de viață a florilor proaspete.

Trucurile care te ajută să păstrezi florile cât mai mult timp în vază

 Începeți cu o vază curată

"Înainte de a aranja buchetul, asigurați-vă că folosiți o vază curată și umpleți-o pe trei sferturi cu apă călduță", spune Valerie Ghitelman, vicepreședinte al departamentului de aprovizionare și desig. Înainte de a o umple, verificați de două ori dacă toate reziduurile de săpun au fost clătite. "Reziduurile de săpun pot scurta durata de viață a tulpinilor", avertizează ea.

Adăugați un pachet de hrană pentru flori în apă - sau faceți-o dumneavoastră

Majoritatea buchetelor de flori proaspete sunt însoțite de un pachet de hrană pentru plante. Acestea fiind spuse, dacă al tău nu a venit  poți oricând să ți le faci singur. Potrivit celebrului florar Michael Gaffney, 2 linguri de zahăr amestecate cu 2 linguri de oțet alb funcționează bine pentru a menține florile proaspete.

"Zahărul va ajuta la hrănirea florilor și va promova deschiderea florilor, [în timp ce] oțetul [va ajuta] la inhibarea creșterii bacteriilor și va menține florile mai proaspete mai mult timp."

Rămâneți fără aceste alimente de bază din cămară? Nu vă îngrijorați. "Dacă nu aveți oțet și/sau zahăr, sifonul cu lămâie și lămâie amestecată cu apă va face același lucru", spune Gaffney.

Tăiați tulpinile

"De îndată ce vă aduceți florile acasă, tăiați-le rapid tulpinile - cel puțin ¼" până la ½", spune Christina Stembel.s. "O tăietură proaspătă va ajuta tulpina să absoarbă mai ușor apa și va asigura că tulpinile tale rămân hidratate. Florile hidratate înseamnă flori fericite, ceea ce la rândul lor înseamnă o durată de viață mai lungă în vază!"

Când tăiați tulpinile, nu o faceți pe orizontală. Nesigură, Stembel spune să tăiați la un unghi de 45°. "Acest lucru mărește suprafața prin care tulpinile absorb apa și împiedică tulpinile să se așeze la același nivel cu fundul vazei (ceea ce poate face dificil pentru florile tale să bea apă)", explică ea, potrivit womansday.com

Se îndepărtează frunzele inferioare

Deși poate părea contraintuitiv să îndepărtezi frunzele din buchet, Gaffney, Ghitelman și Stembel sunt de acord că merită - atât din punct de vedere estetic, cât și pentru sănătatea și longevitatea buchetului tău.

"Îndepărtați orice frunziș care cade sub linia de plutire", spune Stembel. "Nu este doar un aspect mai curat (nimănui nu-i place să se uite la frunzele care plutesc în apa din vază), dar ajută la prevenirea unei acumulări și mai rapide de bacterii", spune ea, menționând că acumularea poate reduce dramatic durata de viață a vazei.

Aranjați florile în vază

Pentru un aspect final profesional, folosiți bandă adezivă pentru a secționa partea superioară a vazei într-un model de grilă. Procedând astfel, menținerea designului aranjamentului dorit va fi foarte ușoară.

Schimbați apa o dată la două zile

"Schimbările de apă înlătură dezvoltarea bacteriilor din vază și asigură faptul că tulpinile dvs. primesc mereu o băutură proaspătă", explică Stembel. Odată ce ați intrat în obiceiul de a schimba apa zilnic, este ușor - dacă nu, îndrăznim să spunem, chiar plăcut - să continuați, deoarece răsplata este dramatică. Am păstrat anumite soiuri (cum ar fi orhideele, anthuriile și chiar ranunculus) în viață timp de săptămâni întregi cu acest sfat de top.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești




pixel