Horoscop, miercuri, 27 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Căutarea fericirii este o călătorie personală și este dificil de stabilit o vârstă desemnată universal pentru atingerea ei deoarece complexitatea fericirii constă în natura sa subiectivă și este modelată de o varietate de factori, care pot varia de la personalitate, la circumstanțe de viață, relații și sănătate mintală.
Pe de altă parte, viața ne pune în fața unor provocări care ne pot modela percepția asupra fericirii. Iar pe măsură ce îmbătrânim, ne confruntăm cu schimbări semnificative, cum ar fi pierderea celor dragi, probleme de sănătate, schimbări pe plan financiar sau pensionarea.
Sursă foto: Freepik
Universitatea Harvard, în încercarea de a înțelege structura complexă a fericirii, a realizat „Studiul de dezvoltare a adulților” și, potrivit rezultatelor, vârful fericirii se găsește după vârsta de 60 de ani, relatează 20minutos.es.
Cercetătorii au publicat rezultatele studiului în cartea „The Good Life”, iar în aceasta se evidențiază, de asemenea, că la 60 de ani experimentăm o recunoaștere a limitelor vieții și percepția reală a morții.
Drept urmare, vârsta de 60 de ani aduce cu ea eliberarea de obligațiile nedorite, renunțarea la prieteniile toxice și renunțarea la întâlnirile care nu produc bucurie, ceea ce poate contribui la un sentiment reînnoit de fericire.
Studiul Harvard sugerează, de asemenea, că persoanele de 60 de ani se tem de singurătate, ceea ce le determină o atitudine pozitivă. În acest fel, ei tind să creeze conexiuni afective care combat singurătatea, dar îmbunătățesc și sănătatea mentală și fizică.
Citește și: Cele mai sănătoase alimente pentru inimă, potrivit unui studiu Harvard
Sursă foto: Freepik
În contrast cu vârful fericirii la 60 de ani, studiul Harvard indică, de asemenea, că în jurul vârstei de 47 sau 48 de ani, oamenii se pot confrunta cu o fază de nefericire.
Potrivit rezultatelor studiului, în acest moment, perspectiva asupra vieții este marcată de griji și responsabilități, precum și de judecata a ceea ce au realizat până la această vârstă, în special în domenii precum munca, sănătatea și finanțele.
Din acest motiv, la 47 și 48 de ani există tendința de a experimenta descurajare și gânduri negative, putând fi declanșate episoade de stres, care contribuie la creșterea aspectelor care îi afectează negativ pe oameni.
Cu toate acestea, fericirea nu se limitează la vârstă, ci poate varia de la o persoană la alta. De exemplu, unele persoane pot spune că fericirea lor a fost copilăria.
Studiul de la Harvard a început în 1938 și a examinat 700 de persoane și pe urmașii acestora, luând act de fiecare aspect al vieții lor.
În concluzie, potrivit studiului începând cu vârsta de 60 de ani, oamenii încep să fie mai fericiți. Indiferent dacă acest lucru este adevărat sau nu, ceea ce este important de reținut este că stabilirea unor relații sănătoase și solide cu cei din jur poate aduce mai multă bunăstare și fericire decât banii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle
Iată ce-ți rezervă astrele...